Rene de Lange

De Bassist

Rene is weliswaar op zijn 15e begonnen met gitaar spelen, maar het bleek dat met al onze begin bandjes gitaristen in overvloed waren, dus werd allengs de basgitaar het instrument waarop Rene zich thuis ging voelen. Vooral de stevige ritmiek in het basgeluid samen met onze drummer Hans zorgen voor een perfect lopende trein, waarop Peter (gitarist) en Harry (zang) zich kunnen uitleven.

Dead Trail was onze eerste band met grote versterkers en luidsprekers. Indertijd met de zgn. “Marshall-achtige” torens. We hadden er elk soms wel 2 sets achter ons staan. Net als de zang die had ook 4 stacks. tegenwoordig gaat dat met kleinere versterking achter je en vooraan een PA. Dat is niet meer te vergelijken met vroeger. In de jaren ’60  werden gewoon luidsprekers zonder hoorns gebruikt en dan vele, vele zuilen op- en naast elkaar gestapeld.

Mijn basgitaar is nog steeds een oudje uit die tijd. Een Fender Precision Bass. En speelde ik jaren geleden nog op de manier van een “solo-“bas met round wound snaren en felle klanken met veel riffs/loopjes en veel tonen, dan is dat nu de laatst jaren wel weer teruggebracht naar het basic werk met Flat wounds en lekkere lage basgeluid.

Het is fantastisch om met onze andere mannen (Peter, Harry, Hans) weer die oude “groove” te hebben en het enthousiasme tussen ons onderling brengt de muziek vaak tot grote hoogte. Wat een Lol.

– Terug naar Musicians –